آموزش تصویری نصب و تعمیر کلید بالابر ساختمان با یک کلید سه فاز
- [ زمان انتشار : سه شنبه 8 اسفند 1396 ] [ برچسب ها: آموزش تعمیر بالابر، تعمیر بالابر ساختمانی، کلید بالابر، تعمیر کلید بالابر، آموزش تصویری نصب و تعمیر کلید بالابر، نقشه کلید بالابر ، ] [ 8987 بار مشاهده شده ]
سلام وقت بخیر.
تذکر : کلید مورد استفاده در این آموزش کلید سه فاز می باشد. در آموزش بعدی، کلید مخصوص بالابر هم اضافه خواهد شد!
در این پست از آی میتران برای شما دوستان آموزش تعمیر و نصب کلید بالابر ساختمانی را در نظر گرفته ایم. با توجه به اینکه این کلید در رشته های فنی علی الخصوص برق تدریس نمی شود ، ناقص تدریس می شود یا بصورت عملی کار نمی شود باعث می شود افراد آشنایی کافی با این کلید را نداشته باشند و در زمینه تعمیر و نصب آن به مشکل برخورد نماییدما بر آن شدیم این آموزش را برای افراد علاقه مند بعنوان یک پست منتشر کنیم امیدواریم مفید واقع گردد.
قصد داریم این آموزش ساده و روان باشد به همین علت آنرا هر چه کوتاه تر می نویسیم باشد که مورد پسند واقع شود.
تقریباً تصویر گویای هم چیز می باشد اما باز هم خلاصه ای مفید و مختصر جهت آشنایی بیشتر داده شده است.
تصویر بالا در گالری پایین پست اضافه شده است برای بزرگنمایی روی آن کلیک نمایید.
شروع آموزش :
همانطور که در تصویر مشخص است کلید سه فاز از 9 ترمینال تشکیل شده است،بصورتیکه اگر ترمینال بالا از سمت چپ را شماره 1 نامگذاری کنیم و به ترتیب به راست این نامگذاری را ادامه دهیم به همچین شماره گذاری دست خواهیم یافت :
3 2 1
6 5 4
9 8 7
نکته : توسط مقداری سیم ترمینال 2 را به 9 وصل نمایید. همچنین ترمینال 3 را به 8 وصل کنید و سپس ترمینال 1 را به 7 وصل نمایید و نهایتاً ترمینال 4 را به 5 وصل کنید.
برای اتصال ترمینال ها از سیمی به قطر 25 میلیمتر (2.5) استفاده نمایید در غیر اینصورت فیوز عمل خواهد کرد.
نحوه اتصال برق ورودی :
ابتدا برق ورودی را به ترمینال 5 و سپس نول را به ترمینال 6 وصل میکنیم.(اگر فاز و نول را جابجا ببندیم مشکلی پیش نخواهد آمد.) اما سعی کنید حتما ترمینال 6 را به نول وصل کنید چرا که در غیر اینصورت سیم پیچ ها برق دار خواهند بود البته منظور این نیست که با لمس و دست زدن دچار برق گرفتگی شویم.
اکنون کار ما تمام شده است و با چرخاندن کلید به وضعیت های مختلف موتور هم عکس العمل متفاوت نشان خواهد داد.
توضیح مختصر درباره چگونگی کار کرد :
زمانیکه کلید در وضعیت 1 قرار بگیرد موتور شروع به چرخش خواهد کردچون سه ترمینال وسط به سه ترمینال بالا وصل خواهد شدو اگر کلید در وضعیت 2 قرار بگیرد موتور در خلاف جهت حرکت شروع به چرخش خواهد کردچون جهت جریان در یکی از سیم پیچ ها برعکس خواهد شد و اگر کلید در وضعیت 0 قرار بگیرد موتور خاموش خواهد شد.
تقریبا در این حالت مدار چپگرد راستگرد تند را بدون کنتاکتور شبیه سازی کردیم البته صرفنظر از مزایا و معایب این روش با روش کنتاکتوری.