آی میتران

تجربه یک آنلاین متفاوت

بخش یکم - پخش زنده

بخش یکم - پخش زنده

سلام وقت بخیر

بالاخره تحقیقات در زمینه پخش زنده به اتمام رسیده و اکنون در حال تلاش برای آموزش این بخش هستیم و فایل ها و اسکرین های آنرا آماده می کنیم.

امروز کوتاه در رابطه با پخش زنده و نیازمندهای این سیستم (سوال و جواب) برایتان خواهیم نوشت.

اولین سوالی که رخ خواهد داد : کلاً پخش زنده چیست؟؟ یعنی دریافت تصویر و صوت همزمان با رخداد آن در یک محل، بعبارتی در یک استودیو یک برنامه ای در حال اجرا است که با استفاده از تجهیزات استودیوی مربوطه آن برنامه را ما همزمان (زنده یا live ) در گیرنده های خود ببینیم.

با پیشرفت علم و کامپیوتر پخش زنده از بستر گیرنده (تلویزیون) به بستر اینترنتی هم وارد شده است که برای خود دنیایی است. نرم افزارهای بسیاری اعم از رایگان و پولی در این زمینه موجود می باشند که به چند مورد از معروف ترین آنها اشاره میکنیم : 

wowza stream engine,RED5,Nginx-rtmp,adobe media server

ما برای راه اندازی سرور پخش زنده از NGINX استفاده خواهیم کرد. البته در نظر داشته باشید که NGINX تنها یک وب سرور است که ما از ماژول rtmp آن استفاده خواهیم کرد.

شاید دومین سوالی که رخ دهد این باشد : برای پخش زنده نیازمندی های ما چیست؟؟ برای این کار ما نیاز به یک سرور لینوکسی + یک نرم افزار استریم ( OBS or VMIX ) خواهیم داشت. البته بایستی آشنایی نسبی با این سرور و خط فرمان آن داشته باشید (کار دشواری نیست، توضیح مفید و مختصر در زمان نیاز خواهیم داد ).

 


سومین سوالی که شاید رخ دهد این باشد : هزینه تمام شده این سیستم چقدر خواهد بود؟؟ این سوال ارتباط مستقیم با نفراتی که می خواهند در پخش زنده شرکت کنند دارد، این چطور ممکن است؟؟ پهنای باند و سیستم مورد نیاز (رم و سی پی یو و ... سرور)، به الطبع هرچقدر سرور قدرتمندی بخواهیم هزینه بیشتری باید پرداخت کنیم. یک مثال ساده : ما یک اتوبان دوبانده داریم این یعنی فقط دو اتومبیل در کنار همدیگر از آن رد شوند حالا اگر به چهار باند تغییر دهیم مسلماً چهار اتومبیل در کنار همدیگر از این اتوبان رد خواهند شد. پهنای باند هم بدین صورت است و باید بر اساس نفرات شرکت کننده در پخش زنده انتخاب شود. (این بحث به قدری بزرگ است که دیگر وارد آن نمی شویم). معمولاً یک سرور معمولی و ارزان بصورت ماهیانه از 30 هزار تومان شروع می شود (قیمت خرداد ماه 1397) و این قیمت با افزایش پهنای باند و امکانات سخت افزاری و ... بیشتر خواهد شد.

 

** از آنجا که ما سرور نداشتیم بالاجبار از ماشین مجازی یا همان VM به جهت راه اندازی سرور استفاده کرده ایم. نحوه نصب ماشین مجازی با یک جستجوی ساده در بستر اینترنت موجود است اما ما از مرحله مرحله نصب ماشین مجازی اسکرین تهیه کرده ایم و در یک فایل زیپ برای دانلود در پایین همین مطلب آپلود کرده ایم که تصاویر کاملا گویا می باشند. پس چون آموزش نصب ماشین در اینترنت موجود می باشد و همچنین اسکرین مراحل نصب رو آپلود کرده ایم از کنار این مرحله می گذریم. البته اگر فرصت خالی برایمان پیش آمد حتماً آموزش نصب ماشین را اضافه خواهیم نمود.

* اگر از اسکرین های ما استفاده می کنید طبق شماره 1 الی آخر پیش بروید. نرم افزارهایی مثل پیکاسا طبق شماره نمایش  نمی دهند.

 

آموزش بعدی در رابطه با نصب سرور لینوکسی بروی ماشین مجازی خواهد بود.

اگر سوال خاصی مد نظر بود از طریق نظرات در تماس باشید.



حجم فایل: [ 1.97MB ]
فرمت : .zip
پسورد فایل : imitran.ir

مهران ایمانی هستم فارغ التحصیل رشته برق قدرت. عاشق طراحی در زمینه برق ، سایت و همچنین کد نویسی به زبان php هستم. امیدوارم بتونم دانشی رو که دارم از طریق آی میتران به اشتراک بذارم.

ارسال یک نظر جدید

نام شما
ایمیل (منتشر نخواهد شد)
آدرس وبسایت
کد امنیتی