آشنایی با بانک اطلاعاتی
- [ زمان انتشار : چهارشنبه 2 خرداد 1397 ] [ برچسب ها: database، دیتابیس، بانک اطلاعاتی، آشنایی با دیتابیس ، ] [ 500 بار مشاهده شده ]
سلام وقت بخیر
در این پست برای شما اطلاعاتی در ارتباط با بانک های اطلاعاتی آماده کرده ایم.
یکی از مهم ترین بخش های هر برنامه کاربردی بانک اطلاعاتی آن است که با چگونگی ذخیره و بازیابی داده ها سروکار دارد. در این پست مروری بر مفهوم بانک اطلاعاتی و انواع آن خواهیم پرداخت.
تعریف بانک اطلاعاتی :
بانک اطلاعاتی مجموعه ای از داده های پایدار است که توسط برنامه های کاربردی موجود در یک موسسه مورد استفاده قرار می گیرد. منظور از پایداری این است که نوع داده های بانک اطلاعاتی با داده های ناپایداری مثل داده های ورودی،داده های خروجی، دستورات کنترلی،صف ها،بلوک های کنترل نرم افزار،نتایج موقت و به طور کلی تمام داده هایی که ماهیت آنها حالت گذرا دارد، متفاوت است.
بانک اطلاعاتی، از نظر فیزیکی فایل هایی هستند که در سیستم های کامپیوتری برای ذخیره و بازیابی داده ها به کار می روند. برنامه های کاربردی مستقیماً نمی توانند این فایل ها را دستکاری کنند، بلکه برای پردازش این فایل ها، فرمان هایی را به سیستم های مدیریت بانک اطلاعاتی DBMS1 صادر می کنند. بنابراین، سیستم های مدیریت بانک اطلاعاتی، واسط میان کاربران و بانک اطلاعاتی اند.
به این دلیل می گوییم داده های بانک اطلاعاتی پایدار است که وقتی داده ها توسط سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی، برای ورود به بانک اطلاعاتی پذیرفته شدند، فقط در صورتی می توانند حذف شوند که درخواستی به سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی وارد شده اجازه حذف به آن داده شود. یعنی، با اثرات جانبی ناشی از اجرای برنامه، حذف نخواهند شد.
توجه داشته باشید که منظور از موسسه در تعریف بانک اطلاعاتی، هر سازمان اقتصادی، علمی، فنی و غیره است. موسسه ممکن است یک واحد مستقل ( با بانک اطلاعاتی اختصاصی کوچک )، یا یک شرکت بزرگ ( با بانک اطلاعاتی مشترک )باشد. مانند :
- شرکت تولیدی
- بیمارستان
- دانشگاه
- بانک
- اداره دولتی
هر موسسه، داده های راجع به عملیات خود نگهداری میکند. این داده ها همان داده های پایدار هستند. داده های موجود در این موسسات ممکن است شامل موارد زیر باشد :
- داده های مربوط به تولید
- داده های مربوط به حسابداری
- داده هایمربوط به بیماران
- داده های مربوط به برنامه ریزی
- داده های مربوط به دانشجویان
سیستم بانک اطلاعاتی چیست؟
سیستم بانک اطلاعاتی، سیستم کامپیوتری نگهداری داده ها است. بانک اطلاعاتی را میتوان بستری(مخزنی) برای نگهداری داده ها در نظر گرفت. کاربران سیستم می توانند عملیات گوناگونی را بروی این فایل ها انجام دهند :
- افزودن فایل های جدید و خالی به بانک اطلاعاتی
- افزودن داده ها به فایل های موجود
- بازیابی داده ها از فایل های موجود
- تغییر داده های فایل های موجود
- حذف داده ها از فایل های موجود
- حذف فایل هایی از بانک اطلاعاتی
به عبارت ساده تر، سیستم بانک اطلاعاتییک سیستم کامپیوتری است که هدف آن ذخیره اطلاعات است و کاربران می توانند آن اطلاعات را بازیابی یا به هنگام سازی2 کنند. هر چیزی که برای سازمان یا یک فرد ارزشمند باشد، اطلاعات نام دارد.
بعضی از افراد داده ها را همان چیزی هایی می دانند که در بانک اطلاعاتی ذخیره می شوند و اطلاعات را معنای آن داده ها از دید کاربر می دانند. تمایز آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در صورت لزوم صریحاً باید از آنها نام برد.
در پست های بعد دسته بندی بانک اطلاعاتی به یک بانک ساده، مزایای بانک اطلاعاتی و انواع بانک های اطلاعاتی اشاره خواهیم نمود.
1 : Database Managment Systems
2 : Update
منبع این نوشته : آموزش گام به گام SQL - تالیف مهندس جعفرنزاد قمی، مهندس عباس نژاد