آی میتران

تجربه یک آنلاین متفاوت

کوتاه از پایه های برق

کوتاه از پایه های برق

سلام وقت بخیر

طبق قولی که در پست های قبل برای توضیحات بیشتر در رابطه با پایه ها داده بودیم هم اکنون با این موضوع در خدمت شما هستیم.

پایه ها

پایه ها وسایلی هستند که سیم های هوایی را از دسترس دور نگه میدارند و در واقع برای حمل سیم های هوایی و بعضاً کابلها از پایه های نگاه دارنده استافده می شود. هنگام انتخاب پایه بایستی به دو نکته مهم توجه داشت :

1- طول پایه، با در نظر گرفتن فاصله آزاد سیم از زمین طول پایه ها طوری انتخاب شوند که این فاصله از نقدار استاندارد کمتر نشود.

2- کشش پایه ها، قدرت کششی پایه ها بستگی به محل و وضعیت استقرار آنها دارد مثلاً در یک شبکه توزیع هوایی پایه ها اصولاً در ابتدا، انتها و یا در زاویه مسیر نصب می شوند و یا بعنوان پایه میانی بکار می روند، که پایه های میانی بایستی قادر به تحمل وزن سیم ها، وزن کراس آرم ها، بازو های نگاه دارنده آن، همچنین وزن مقره ها و وزن سایر تجهیزاتی که بروی انها نصب میشود باشند.

شایان ذکر است پایه های ابتداییو انتهایی و زوایا علاوه بر سنگینی مواردی که ذکر شد نیوری کششی سیم را باید بتواند تحمل کند. علی ایحال پایه ها سه نوع هستند :

1- چوبی

2-بتونی

3-فولادی


از پایه ها انتظار می رود که دارای شرایط زذیل باشند :

1- از نظر مکانیکی مستحکم و مقاوم بوده و دارای ضریب اطمینان 2 یا 2/5 باشد.

2- اقتصادی باشد.

3- دارای عمر طولانی و بادوام باشد.

4- بایستی بدون کم شدن مقاومت آنها از نظر وزن سبک باشد.

5-دارای شکل ظاهری خوبی باشد.

پایه های چوبی

پایه های چوبی بطور وسیع و گسترده در شبکه های توزیع استفاده میشود همچنین در شبکه های 20 کیلو ولت در محل هایی که بصورت دره های عریض و طول اسپان بلندی انتخاب شده باشد پایه های پوبی را دو طرف اسپان مربوطه به شکل H بکار میبرند. پایه های چوبی دارای محاسن ذیل می باشد:

1- پایه های چوبی عایق بسیار خوبی هستند در نتیجه خاموش های لحظه ای و گذار در چنین شبکه هایی به حداقل خود می رسد.

2- بعلت سبک وزن بودن آنها حمل و نقل و نصب آنها بسیار آسانتر نی باشد.

کلاسه بندی پایه های چوبی:

کلاس های یک و دو را تیر چوبی سنگین نامند.

کلاس های سه و چهار را تیر چوبی نیمه سنگین نامند.

کلاس های پنج و شش و هفت را تیر چوبی سبک نامند.(کلاس یک سنگین ترین و کلاس هفت سبک ترین و یا لاغرترین تیر چوبی می باشد.)

اصول پایه های چوبی به دو دسته تقسیم میشوند :

الف - پایه چوبی ساده

ب - پایه چوبی اشباع شده

بمنظور جلوگیری از خورده موریانه و حشرات موذی در داخل خاک و همچنین پوسیدگی در اثر رطوبت تیرهای چوبی را اشباع نموده و این عمل توسط روغن و مواد شیمایی صورت می گیرد.

پایه های بتونی

پایه های بتونی تقریباً جای پایه های چوبی را گرفته زیرا هم از نظر شکل ظاهری جالب تر و هم بادوام تر هستند. این پایه ها سنگین تر هستند و حمل و نقل آنها گرانتر تمام می شود ولی از نظر مکانیکی بسیار مستحکم و عمر مفید بیشتری دارند.

انواع پایه های سیمانی از نظر شکل ظاهری و طول آنها :

پایه های سیمانی از نظر شکل ظاهری به دو گروه چهارگوش (H)  و گرد (توخالی) تقسیم می شوند و از نظر طول 9متری،12متری و 15متری تقسیم می شوند.

الف - پایه بتونی چهارگوش،توپر یا H از نظر تحمل قدرت مکانیکی به گروه های 200-400-600-800 کیلوگرمی تقسیم می شوند.

ب - تیرهای بتونی توخالی که به شکل گرد می باشد و از نظر تحمل مکانیکی به 5 دسته 200-400-600-800-1000کیلوگرمی تقسیم می شود.

پایه های فولادی

این پایه ها از چندین نبشی گالوانیزه گرم که به یکدیگر پیچ یا جوش شده اند تشکیل شده است. در جاهایی که به استحکام و قدرت زیادی نیاز باشد از این پایه های فولادی بجای پایه های چوبی استفاده می شو. از محاسن پایه های فولادی این است که میتوان طول آن را به هر میزان که خواسته باشیم انتخاب کنیم.

منبع این نوشته : از طراحی تا بهره برداری تاسیسات توزیع نیوری برق - مولف : مهندس بهرامی



مهران ایمانی هستم فارغ التحصیل رشته برق قدرت. عاشق طراحی در زمینه برق ، سایت و همچنین کد نویسی به زبان php هستم. امیدوارم بتونم دانشی رو که دارم از طریق آی میتران به اشتراک بذارم.

ارسال یک نظر جدید

نام شما
ایمیل (منتشر نخواهد شد)
آدرس وبسایت
کد امنیتی