فلسفه شکست عایق
- [ زمان انتشار : جمعه 2 فروردین 1398 ] [ برچسب ها: شکست عایق، تخلیه جزیی، تخلیه جزئی، فلسفه شکست عایق ، ] [ 439 بار مشاهده شده ]
سلام وقت بخیر
این مطلب رو در وبلاگی که قبلا در آن فعالیت میکردم گذاشته بودم و امروز منتقلش کردم به آی میتران تا دوستان بتوانند استفاده کنند.
امروز میخواهیم کوتاه در رابطه با شکست عایق یا همان هادی شدن عایق توضیح دهیم .
فلسفه شکست عایق :
زمانی که ولتاژ بیشتر شود (به هرعلت مثلا صاعقه یا سوئیچینگ ) شدت میدان در هادی بالا می رود(بیشتر از شدت میدان مجاز عایق) بعلت اینکه شدت میدان با نیرو رابطه مستقیم دارد ،نیرو در هادی بالا می رود ومنجر به شتاب گرفتن الکترون آزاد در عایق میشود . الکترون اول شتاب گرفته و الکترون دیگر از عایق را جدا کرده و سپس این دو الکترون، الکترون دیگر و به همین ترتیب الکترون های چسبیده کم کم از عایق جدا شده و شتاب می گیرند در این حالت می گوییم بهمن الکترونی ایجاد شده که به این پدیده شکست عایق می گویند.
شکست عایق ممکن است به چندین صورت اتفاق بیفتد :
هرگاه شدت میدان الکتریکی از حد تحمل عایق بیشتر شود موجب می شود که عایق دچار شکست گردد.
این شکست ممکن است در اثر اعمال آنی یک ولتاژ غیر قابل تحمل باشد که به آن شکست الکتریکی گویند (شکست الکتریکی عمدتاً مشکل طراحی یا مشکل تولیدی می باشد) و یا ممکن است ولتاژی به مدت زمانی بیشتر به عایق اعمال شده و عایق کم کم براثر گرم شدن دچار شکست گردد که به آن شکست حرارتی گویند (شکست حرارتی در مدت زمان طولانی مثلا شش ماه یا حتی یکسال اتفاق می افتد و بر اثر بهره برداری رخ می دهد).
چندتا عکس در گالری هست که شکست عایق رو نشون میده.
یه فیلم هم هست که آزمایش شکست عایق رو نشون میده.