آی میتران

تجربه یک آنلاین متفاوت

اصطلاحات رایج در پست های برق

اصطلاحات رایج در پست های برق

سلام وقت بخیر

اگر گذر شما به پست های برق افتاده باشد قاعدتاً اصطلاحاتی را می شنوید که در دانشگاه اشاره ای به آن نشده یا کمتر از این اصطلاحات گفته شده است.

امروز برای شما تعدادی از این صطلاحات رایج در پست های برق را آماده کرده ایم. این موارد پرکاربردترین آنها بوده که آشنایی با این موارد خالی از لطف نیست. بایستی یک مهندس برق با این نوع کلمات اخت پیدا کرده و آشنا باشد.

عنایت داشته باشید گاهاً از این اصطلاحات در مصاحبه های کاری مربوطه سوال می شود.

تمامی این اصطلاحات توسط گروه آی میتران جمع آوری شده است.


بریم برای مطالعه کامل

معرفی آزمایشگاه ها و کارگاه های رشته برق

معرفی آزمایشگاه ها و کارگاه های رشته برق

سلام وقت بخیر

اگر دانشجوی برق هستید یا اینکه به تازگی در این رشته قبول شده اید و یا اینکه می خواهید اطلاعاتی از آزمایشگاه هاو کارگاه های این رشته داشته باشید این پست برای شما مفید خواهد بود.

رشته برق دارای آزمایشگاه ها و کارگاه های زیر می باشد :

  1. آزمایشگاه اندازه گیری
  2. آزمایشگاه الکترونیک
  3. آزمایشگاه دیجیتال
  4. آزمایشگاه مدارهای الکتریکی
  5. الکترونیک صنعتی
  6. آزمایشگاه هیدرولیک
  7. آزمایشگاه کنترل صنعتی
  8. کارگاه سیم پیچی
  9. آزمایشگاه ماشین های الکتریکی

بریم برای مطالعه کامل

محاسبه شارژدهی باطری

محاسبه شارژدهی باطری

سلام وقت بخیر

در این پست برای شما آموزش شارژدهی باطری را تدارک دیده ایم.

خب این کار بسیار آسان و ساده می باشد. هر باطری یک ظرفیتی دارد و معمولا با آمپر ساعت بیان می شود برای مثال 4.5 آمپر ساعت (4.5AH) و از طرفی هم جریان مصرف کننده مشخص است. برای اینکه بدانید باطری چند ساعت شارژدهی خواهد داشت کافی است که آمپر ساعت را بر جریان مصرف کننده تقسیم نمایید، برای اینکه مفهوم جمله را درک کنید یک مثال علمی را حل کنیم.


بریم برای مطالعه کامل

افزایش عمر کنتاکت های plc

افزایش عمر کنتاکت های plc

سلام وقت بخیر

با یک تیر دو نشان زدن نصیبتان شده است!! ما در این پست یک آموزش برقی و یک تجربه را برای شما آماده کرده ایم. این پست مربوط به جلوگیری از خراب شدن کنتاکت های plc و افزایش عمر این دستگاه می باشد.

فرض کنید برنامه ای برای PLC نوشته اید و تابلو آنرا اسمبل کرده و اکنون زیر بار است. تصور کنید کنتاکت های PLC در هر دقیقه 20بار یک موتور یا دستگاهی را قطع و وصل یا روشن/خاموش می کنند، اگر این قطع و وصل را به روز تعمیم دهیم معادل می شود با 2880 بار قطع و وصل حال اگر به ماه و سال تعمیم دهید متوجه می شوید این تعداد قطع و وصل با جریان بالا (جرقه در کنتاکت) باعث کم شدن عمر PLC خواهد شد.

حال روشی را که یکی از دوستان برای ما ارسال کرده اند رو برای شما قرار داده ایم. برای مطالعه و یادگیری این آموزش به ادامه مطلب مراجعه نمایید.


بریم برای مطالعه کامل

کوتاه از پایه های برق

کوتاه از پایه های برق

سلام وقت بخیر

طبق قولی که در پست های قبل برای توضیحات بیشتر در رابطه با پایه ها داده بودیم هم اکنون با این موضوع در خدمت شما هستیم.

پایه ها

پایه ها وسایلی هستند که سیم های هوایی را از دسترس دور نگه میدارند و در واقع برای حمل سیم های هوایی و بعضاً کابلها از پایه های نگاه دارنده استافده می شود. هنگام انتخاب پایه بایستی به دو نکته مهم توجه داشت :

1- طول پایه، با در نظر گرفتن فاصله آزاد سیم از زمین طول پایه ها طوری انتخاب شوند که این فاصله از نقدار استاندارد کمتر نشود.

2- کشش پایه ها، قدرت کششی پایه ها بستگی به محل و وضعیت استقرار آنها دارد مثلاً در یک شبکه توزیع هوایی پایه ها اصولاً در ابتدا، انتها و یا در زاویه مسیر نصب می شوند و یا بعنوان پایه میانی بکار می روند، که پایه های میانی بایستی قادر به تحمل وزن سیم ها، وزن کراس آرم ها، بازو های نگاه دارنده آن، همچنین وزن مقره ها و وزن سایر تجهیزاتی که بروی انها نصب میشود باشند.

شایان ذکر است پایه های ابتداییو انتهایی و زوایا علاوه بر سنگینی مواردی که ذکر شد نیوری کششی سیم را باید بتواند تحمل کند. علی ایحال پایه ها سه نوع هستند :

1- چوبی

2-بتونی

3-فولادی


بریم برای مطالعه کامل

سمبل تیر بتنی

سمبل تیر بتنی

سلام وقت بخیر

اگر به تیرهای بتنی H دقت کرده باشید در پهلوی آنها یک شماره همانند 12/400 یا 12/600 و ... هک شده است آیا می دانید این شماره ها برای چه هک شده اند؟؟

جواب سوال شما بالا : شماره 12 ارتفاع تیر و شماره 600یا400 قدرت تحمل مکانیکی پایه یا تیر بتنی می باشد.

اما از آنجاییکه هر شی یا هر چیزی در رسم نقشه ها سمبل بخصوص خود را دارند، تیرهای بتنی H هم از این قضیه مستثنی یا بقول معروف جدا نیستند. ما در این پست برای شما سمبل تیرهای بتنی را آماده کرده ایم. با گشتی که در سطح اینترنت انجام دادیم این نماد ها را نیافتیم، به همین علت این پست رو برای شما آماده کردیم تا با سمبل تیرهای بتنی H آشنا شوید. دوستانی که رشته برق خصوصاً شاخه قدرت و الکتروتکنیک تحصیل می کنند یا کرده اند باید با سمبل انواع ابزار آلات رشته خود آشنا باشند. این سمبل در واحد طراحی خطوط فشار قوی و رسم فنی این رشته قابل استفاده است. پس توصیه ما در این است حتی برای یکبار هم که شده این سمبل ها را نگاه کرده و با آن آشنا شوید. در ادامه مطلب، پایین پست قسمت گالری سمبل تیر بتنی می توانید تصویر رو مشاهده کنید.

در پست های آینده درباره پایه های بتنی بیشتر توضیح خواهیم داد.


آموزش تصویری نصب و تعمیر کلید بالابر ساختمان با یک کلید سه فاز

آموزش تصویری نصب و تعمیر کلید بالابر ساختمان با یک کلید سه فاز

سلام وقت بخیر.

تذکر : کلید مورد استفاده در این آموزش کلید سه فاز می باشد. در آموزش بعدی، کلید مخصوص بالابر هم اضافه خواهد شد!

در این پست از آی میتران برای شما دوستان آموزش تعمیر و نصب کلید بالابر ساختمانی را در نظر گرفته ایم. با توجه به اینکه این کلید در رشته های فنی علی الخصوص برق تدریس نمی شود ، ناقص تدریس می شود یا بصورت عملی کار نمی شود باعث می شود افراد آشنایی کافی با این کلید را نداشته باشند و در زمینه تعمیر و نصب آن به مشکل برخورد نماییدما بر آن شدیم این آموزش را برای افراد علاقه مند بعنوان یک پست منتشر کنیم امیدواریم مفید واقع گردد.

 


بریم برای مطالعه کامل